Henna - barvení vlasů a regenerace

I když jsem přírodní zrzka, tak nepohrdnu ještě výraznější barvou, avšak bez pomoci klasického chemického barvení.

Na regeneraci vlasů a barvu používám už řadu let Hennu. Je to hodně muziky za málo peněz.

Nejenže vám to vlasy krásně obarví, ale vlasy získají na síle a jsou odolné vůči lámavosti a v některých případech pomůže zredukovat mastící se vlasy, lupy a jiné nešvary na pokožce hlavy.

Ze zkušenostech s hennou vím, že levou zadní zvládá překrýt i šediny. Nejlépe se toho docílí mahagonovým či jiným červeným odstínem.

A jak na hennu? Doporučený návod je vždy přiložen. Je to opravdu jednoduché a já barvení vlasů vždy spojuji s takovým zkrášlovacím rituálem. Udělám si vanu a relaxuji. Připravím si to blátíčko (hennu) a do vlhkých vlasů vetřu a dobře na pokožce promnu. Nakonec dám na hlavu pytlík a zabalím do ručníku, aby henna byla v teple a dobře pracovala. Doporučené doba je cca 1hod, ale čím déle to na hlavě necháte, tím sytější bude odstín. Takže to neřeším a hennu mám na hlavě klidně 3 hodiny a během toho si pustím film či hudbu a udělám si pedikúru a manikúru a případně nějakou masku na obličej a vytrhám si obočí.

Vymytí henny je však už trochu pro otrlé. Na internetu jsem našla skvělý návod, jak celou proceduru urychlit a jak ustálit barvu, aby se tak nevymývala.

Postup na správné vymytí henny:

Vlasy nejprve řádně omyjte čistou vodou. Naprostou většinu zbytků henny tím smyjete. Vlasy pak můžete umýt kondicionérem bez silikonů!!! Kondicionér použijte zcela místo šamponu. Vlasy se šetrně umyjí a zmírníte tím i vysoušecí efekt henny. Po vymytí kondicionéru ještě jako poslední krok opláchněte celou délku vlasů naředěným jablečným octem. Ten pomůže barvu zafixovat a navíc vyrovná pH pokožky hlavy. Doporučuji dávat 1-2 polévkové lžíce na 1 litr vlažné vody.




Komentáře

Oblíbené příspěvky